当前位置

首页 > 英语学习 > 高考英语 > 高考英语真题全国Ⅱ卷及答案

高考英语真题全国Ⅱ卷及答案

推荐人: 来源: 阅读: 1.12W 次

破釜沉舟搏他个日出日落,背水一战拼他个无怨无悔。不要让高考成为自己一生的遗憾。祝高考成功!下面是本站小编为大家推荐的高考英语真题全国Ⅱ卷,仅供大家参考!

高考英语真题全国Ⅱ卷及答案
  高考英语真题全国Ⅱ卷

Ⅰ卷

注意事项:

1.答第I卷前, 考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。

2.选出每小题答案后, 用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动, 用橡皮擦干净后, 再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上, 否则无效。

第一部分 听力(共两节, 满分30分)

做题时, 先将答案标在试卷上。录音内容结束后, 你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

第一节(共5个小题;每小题1.5分, 满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后, 你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?

A. £19.15. B.£9.18. C. £9.15.

答案是C。

1. Which floor are the two speakers on?

A. The 1st . B. The 4th . C. The 5th .

2. What will the speakers discuss first?

A. A computer. B. A report. C. A meeting.

3. When will the two speakers meet?

A. At 9:30. B. At 10:00. C. At 11:30.

4. What does the woman expect the man to do on Saturday?

A. Celebrate Mom’s birthday.

B. Take Brian out for the day.

C. Help Brian move his house.

5. What are the speakers talking about?

A. A novel. B. A film. C. A writer.

第二节(共15小题:每小题1.5分, 满分22.5分)

听下面5段对话或对白, 每段对话或对白后有几个小题, 从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题5秒钟;听完后, 各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料, 回答第6、7题。

6. Where are the speakers?

A. In a hospital. B. In the office. C. In a restaurant.

7. What will the man order?

A. Steak and apple pies. B. Cabbage and a salad. C. Steak and cabbage.

听第7段材料, 回答第8、9题

8. What will the woman do this evening?

A. Attend a party. B. Visit her grandma. C. Do some shopping.

9. What does the man advise the woman to do?

A. Change a shirt. B. Buy a handbag. C. Wear a necklace.

听第8段材料, 回答第10至12题。

10. What is the probable relationship between the speakers?

A. Passenger and manager. B. Passenger and driver. C. Driver and policewoman.

11. Why was the man angry?

A. The driver was impolite to him.

B. The driver made him speak aloud.

C. The driver refused to drive him.

12. What can we learn from the conversation?

A. The driver will be fired.

B. The matter will be looked into.

C. The man lives in North Point.

听第9段材料, 回答第13至16题。

13. What happened to David last night?

A. He worked very late.

B. He couldn’t sleep well.

D. He quarreled with his neighbors.

14. What did Rob and Steve do last night?

A. They had a fight. B. They held a party. C. They talked on the phone.

15. What do we know about Mrs Anderson?

A. She has hearing problems. B. She leads a quiet life. C. She is rude to people.

16. What may the man do next?

A. Stay in the same apartment. B. Talk to the neighbors. C. Move to a new apartment.

听第10段材料, 回答第17至20题。

17. What do children in Denmark leave out for house elves(精灵) and Santa Claus on Christmas Eve?

A. A single almond(扁桃树). B. Some rice pudding. C. Glasses of milk.

18. In which country do people decorate mango trees to celebrate Christmas?

Finland. B. In India. C. In Italy.

19. What do people in Spain do on New Year’s Eve to ensure good luck for the next year?

A. Eat 12 grapes. B. Get together. C. Go to church.

20. What is the passage mainly about?

A. Ways to celebrate festivals.

B. Seasons and foods.

C. Living conditions and standards.

第二部分:阅读理解(共两节, 满分40分)

第一节 (共15小题;每小题2分, 满分30分)

阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项, 并在答题卡上将该选项涂黑。

A

Shanghai Disneyland Park

Tickets for Shanghai Disneyland Park will be on sale from March 28, 2016. Visitors can book tickets on the official website of the park or by calling 400-180-0000 or 86-21-31580000.

Shanghai Disneyland Park, located in Chuansha New Town of Pudong New Area, is officially confirmed to open on June 16th, 2016. As the sixth in the world and the second in China (after Hong Kong Disneyland), Shang

-hai Disneyland creates many records among the existing Disney parks.

It has the tallest theme Castle – magical Storybook Castle, the first garden-designed zone, and the first pirate-themed garden. It also combines movie figures with Chinese culture, like the Chinese Zodiac Murals in the Gardens of Imagination. Visitors can also enjoy classical musicals and stage plays, like Tarzan: Call of the Jungle, Frozen: A Sing-along Celebration, and the Lion King. Mickey's Storybook Express cruises through the six parks during the day. With inspiring music, the movie figures put on interesting performances on the street and give guests an unforgettable great time.

Admission Fee

One-day Ticket CNY 499 from June 16 to 30, 2016;

CNY 370 on ordinary days;

CNY 499 on weekends, public holidays, July and August.

Two-day Ticket A 5% discount on the basis of the original price.

Note:

Children below 3.3 feet (1 meter) can enter for free when accompanied by an adult.

Children between 3.3 and 4.6 feet ( 1 - 1.4 meters) and seniors above 65 years old can enjoy a 25% discount.

21. When will Shanghai Disneyland Park open officially?

A. On June 16th, 2016.

B. On March 28th, 2016.

C. On June 30th, 2016.

D. On March 29th, 2016.

22. What can we know about Shanghai Disneyland Park?

A. You can book your tickets on all websites.

B. It has the 2nd tallest theme Castle in China.

C. You can enjoy classical films like Tarzan.

D. It creates something different from the others.

23. If the Browns with their son (4 feet) want to visit the park on Oct.1 and 2 , how much should they pay?

A. About CNY2500 B. About CNY2600

C. About CNY 2700 D. About CNY3000

B

A new taxi service in Stockholm is offering its passengers a Chance to relieve stress on the go. They’ve got psychotherapists occupying the back seats of the taxis, offering free consultations. The test was started by a company called Taxi Stockholm, which claims it’s the first project of its kind in the world.

The idea was formed when the owners of Taxi Stockholm realized that people are more likely to talk about their problems on boring, quiet drives. They even have data to back up the theory; according to spokeswoman Natalia Santos, around 70 percent of people said their taxi journeys were a good time for reflection and that they often found their minds wandering.

“And when you think about it, the drivers can even become like therapists,” she added.

Mia Fahlén, one of the psychologists on board, said that she would have to be flexible, because she wouldn’t know exactly how long a trip could be. But she believes that a lot could be accomplished from even a short 10-minute journey. “A lot of people are lonely,” she explained. “There are so many single people in Stockholm. And a lot of the people I meet from abroad tell me they’re frustrated with Sweden. They say it’s really hard to meet people and that even when they try, the Swedes can be very quiet.”

Of course, you’d not have to be lucky to catch these taxis, but if you’re really excited about the idea, you could book a trip in advance. It will work out cheaper than seeing a regular therapist; an hour-long session with Fahlén costs up to 1,200 kronor ($165).

When asked if this is all a publicity stunt in the wake of their new competitors, taxi-app service Uber, Santos denied it. She said that the staff at Taxi Stockholm are actually quite optimistic about being able to help people through their service.

24. What can we know about from Paragraph One?

A. Most of the swedes are suffering from stress.

B. Drivers at Taxi Stockholm offer good services.

C. Psychotherapists charge a little during the drives.

D. Taxi Stockholm is the first to carry out the project.

25. What does the underlined phrase “back up” Paragraph 2 probably mean?

A. support B. oppose ove D. Test

26. According to Mia Fahlén, it may be hard to .

A. make passengers feel happy

B. deal with quiet passengers

C. perform well in a short journey

D. adjust properly to different routes

27. It can be inferred from the passage that Stockholmers .

A. are too shy to show their emotions

B. enjoy living a single and peaceful life

C. may be concerned about the new service

D. are considered hard to approach by foreigners

C

Last summer I sat at a long picnic table near a breathtaking mountain. While the parents were eating dinner, the kids ran up a trail in search of a secret fort. Twenty minutes later one excited little boy, James, interrupted the adult conversation.

“Mom, Mom, you can’t believe what we found!”

Lovingly, his mother smiled and whispered, “I can’t wait to hear, James, but grown-ups are talking, and there will be a pause in the conversation. Please wait for the pause.”

On my other side, another boy came running up to his mother with equal enthusiasm.

“Mom, Mom, we had so much fun—”

“I am talking! Don’t interrupt,” she said.

“But, Mom—”

“Be quiet! Can’t you see that I am talking??”

“But Mom we found the—”

“Shut up, Steve!” she yelled.

My heart sank. I knew what was coming. James, on my right, patiently waited for the pause, enthusiasm still alive and well. Steve, on my left, walked away from the table, looking shamed, carrying with him stories of secret forts never to be shared.

What markedly different messages to the child! “Wait for the pause” versus “Shut up” gets incorporated (包含)so differently into a child’s developing sense of self.

Harsh(刺耳的) words have bad effects. That’s why I want you to promise to delete the phrases “Shame on you” or “You should be ashamed” from your vocabulary. I have seen countless patients whose parents’ thoughtless words echoed in their heads and chipped(消除) away at their self-worth, even decades later.

So we have to discipline ourselves to make our instructions constructive. One great tool is to look for positive behavior to reinforce. Don’t ignore the things that your kids are doing right. Thank your children. Tell them that you noticed how they waited patiently or cleared their plate without being asked. Chances are that they will do it again. Let them feel noticed, appreciated, and valued. There’s no better way to shape behavior.

28. Why does the writer tell us the story at the beginning?

A. To praise James’ mother. B. To introduce the topic.

C. To stress Steve’s bad manners. D. To describe the beauty of nature.

29. The writer suggests parents not use harsh phrases such as “Shame on you” because_____.

A. they can show parents’ weakness

B. kids may be likely to copy them

C. their meanings are hard to understand

D. harsh words have bad effects on kids

30. Which of the following is not proper for parents when offering advice?

A. I like the way you deal with it.

B. Awesome, you just make it.

C. Fantastic!

D. Must I keep repeating?

31. Which of the following is the best title for the passage?

A. Love kids through proper language

B. Let kids realize their mistakes alone

C. Never ignore kids’ mental growth

D. Learn to share secrets with kids

D

About a quarter of the world drives on the left, and the countries that do are mostly old British colonies(殖民地) like Australia, and Ireland. But Thailand, Indonesia and Japanalso do so.

This strange quirk(奇事) puzzles the rest of the world; however, there is a perfectly good reason. Up to the late 1700's, everybody travelled on the left side of the road because it's the sensible option for feudal(封建的), violent societies of mostly right-handed people. Soldiers with their swords under their right arm naturally passed on each other's right, and if you passed a stranger on the road you walked on the left to ensure that your protective sword arm was between yourself and him.

Revolutionary France, however, overturned this practice as part of its sweeping social rethink. A change was carried out all over continental Europe by reason it changed under Napoleon was because he was left handed his armies had to march on the right so he could keep his sword arm between him and any opponent. From then on, any part colonised by the French was right hand.

After the American Revolutionary War(1775-1783), the US became independent and decided to make traffic drive on the right in order to cast off all remaining links with its British colonial past. Once America became the center of the car industry, if you wanted a good reliable vehicle, you bought American right-hand-drive cars. From then on many countries changed out of necessity.

Today, the EU would like Britain to fall into line with the rest of Europe, but this is no longer possible. It would cost billions of pounds to change everything round. The last European country to convert to driving on the right was Sweden in 1967. While everyone was getting used to the new system, they paid more attention and took more care, resulting in a reduction of the number of road accidents.

32. Why did people travel on the left before the late 18th century?

A. They were required to do so.

B. They were mostly left-handed.

C. It was easier to cross the street.

D. They could feel safer from attacks.

33. What’s was Napoleon’s attitude to walking on the left?

A. Support. pproval. C. Doubt. D. Sympathy.

34. For American, driving on the right was a way to show .

A. the connection with France was broken

B. the US was no longer ruled by the UK

C. the American Revolution War had ended

D. America was the center of the car industry

35. What is the main cause of the UK failing to adopt the new system?

A. Its high costs to change. B. Its increasing traffic accidents.

C. Its influence on colonies. D. Its fast-developing car industry.

第二节(共5小题;每小题2分, 满分10分)

根据短文内容, 从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Adolescent thinking tends to be focused on the present. But adolescents and teens are rapidly learning new skills related to complex reasoning, flexibility, and problem solving.

Remind yourself that it is normal for adolescents to have a sense of being invincible(无敌的), or have an "it will never happen to me" mind. 36 As a result, it may cause dangerous behaviors.

The following are some ways you can help your adolescent develop reasoning skills:

● 37 You should make careful observations and ask direct questions. For example, if your child seems troubled by something, say "You look like you've had a hard day," or "You look sad—do you want to talk?"

●Respond positively to your child's efforts and interests. Teens usually appreciate an adult's true concern and interest. When your child wants to do something that you think is dangerous, talk about the dangers of what he or she wants to do. Don't dismiss it. 38 Think about whether it would get in the way of your child's chores(杂事) or other duties.

●Help your child solve problems by discussing different choices. 39

●Develop higher thinking skills by talking to your adolescent about current issues and modern dilemmas. Be involved in schoolwork by talking to his or her teachers or volunteering at school. If asked, help solve difficult homework.

● 40 Talk about how rules will be performed. And be sure to follow through with the agreed-upon consequences when appropriate. Teenagers need and often want limits.

A. Set the rules in your home together. 3

B. Encourage your adolescent to share with you. 4

C. Try to persuade your adolescent to develop healthy habits.

D. Use learning exercises, such as role-play, for finding solutions to problems.2

E. If needed, work together to find something that would be safer and your child can also do.

F. Setting a good example and talking openly about these issues have great influence on them.1

G. This way of thinking may limit their ability to consider situations, risks, and future consequences.5

第三部分 英语知识运用(共两节, 满分45分)

第一节 完形填空(共20小题;每题1.5分, 满分30分)

阅读下面短文, 从短文后各题所给的四个选项(A, B, C和D)中, 选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。

Stephanie Stephens teaches reading classes for sixth graders at James L. Capps Middle School. “One of the 41 things as a reading teacher is instilling(逐渐灌输) a love of reading in students that do not like reading,” she said.

Stephens came up with the idea to 42 her school classroom with Harry Potter-themed details after her enthusiasm for the series 43 many adults to read the books. “If I can get 44 to be excited about reading using Harry Potter, so can I get my students excited about 45 !” she recalled.

Stephens spent a week planning and 46 decorations related to the series’ first book, Harry Potter and the Sorcerer’s Stone. “I thought of all the 47 things Harry saw and experienced and put myself in his 48 and picked the things that I could pull off in a 49 ,” she said.

Once she had all the items, it 50 the teacher “four days” to pull it all together. “I chose to go with the Harry Potter theme 51 if I am excited, students tend to follow suit. My 52 is to help students find at least one book that they can 53 exciting and be as enthusiastic about as I am regarding Harry Potter.”

When the 54 day of school arrived on August 20th, some students were 55 because they were unfamiliar with Harry Potter. But, Stephens 56 , “Most were excited and were immediately drawn into the fun activities that are 57 for the year!”

“My hope is to bring magic back into people’s hearts. The Harry Potter generation is growing up, and sometimes, 58 to our younger selves can inspire us to 59 a book or share a piece of our past with others 60 us.”

41. est B. simple st C. busiest hest

rate B. tidy C. change sform

ructed B. prompted C. urged wed

nds B. strangers ts D. teenagers

ing ing as D. poems

ring ining gning ring

t B. reasonable C. magical ous

48.A. hearts s C. pockets D. socks

sroom B. house et ol

t

gh use C. until D. when

rest sure D. choice

B. offer C. make D. show

t nd

55.A. disappointed B. frightened yed used

d B. included ared uaded

57.A. tried ned ined ted

58.A. relating rning onding ying

59.A. take down B. deal with up into

nd B. aside form to nd

第Ⅱ卷

注意:

将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。

第三部分 英语知识运用(共两节, 满分45分)

第二节 (共10小题;每小题1.5分, 满分15分)

阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

The famous painting done by Leonardo Da Vinci that everyone calls the Mona Lisa is not really called that. 61 (it)real title is La Gioconda.

The woman in 62 painting was the wife of a man named Francesco del Gioconda, so the painting was titled 63 its creator La Gioconda. It was known for a time as the Madonna Lisa, 64 may explain why it has its present name.

Leonardo created this painting over many years, 65 (begin)in 1503. When he finished it is debated by historians. During this time, he also was painting many other things, building sculptures, and making new 66 (invention).

As for her famous smile, art historians still debate why she is smiling and 67 that smile represents. Everyone who sees the painting 68 (probable) has his or her own ideas.

One last thing: Have you ever noticed that the woman in this most of paintings 69 (have) no eyebrows? It's true. Look closely. Women at that time were considered more beautiful if they had their eyebrows 70 (shave).

第四部分:写作(共两节, 满分35分)

第一节短文改错(共10小题;每小题1分, 满分10分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文, 请你修改你同桌写的以下作文。文中共

有10处错误, 每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧), 并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线()划掉。

修改:在错的词下画一横线, 并在该词下面写出修改后的词。

注意:

1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处, 多者(从第11处起)不计分。

In general, visitors don't have much difficulty know where to buy things in Britain. Most shops sell that you would expect them to. Many large supermarkets were self-service. When you enter in one of these shops you take a basket and put the things you wish to buy into them. If anyone tries to take things from a shop without paying they are almost certainly to be caught. Most shops have store detective who have the job of catching shoplifters. Shoplifting is considering a serious crime in Britain. When waiting to be served it’s important that you would wait your turn. Many people from overseas are astonished at British habit of queueing.

第二节 书面表达(满分25分)

假定你是李华, David 是你的美国笔友。他对你校将开设的一些选修课程非常感兴趣, 来信向你询问相关事宜。请根据以下内容提示给他写封回信,

1. 选修课程包括:英语戏剧、模型制作(model making)等;

2. 每门课程的优点;

3. 你希望增加的课程及理由。

注意:

1. 词数100左右;

2. 可以适当增加细节, 以使行文连贯;

3. 结束语已为你写好。不计入总词数。

Dear David,

Looking forward to your reply.

Yours,

Li Hua

  高考英语真题全国Ⅱ卷参考答案

1-20 CBAAB CCACA ABBBA ACBAA

21. 答案:A。 细节理解题。根据文章内容Shanghai Disneyland Park, located in Chuansha New Town of Pudong New Area, is officially confirmed to open on June 16th, 2016可知。

22. 答案:D。细节理解题。根据文章第二段内容Shanghai Disneyland creates many records among the existing Disney parks及第三段内容可知。

23. 答案:B。数字计算题。根据文章最后的票价信息可知Brown夫妇两人的票价是499x4x(1-5%)=1896.2;儿子没有超过4.6feet,应该付499x2x(1-5%-25%)=698.6,共计是2594.8元,故答案为B。

24-27 DADD

28. 答案:B。推理判断题。文章结构先叙后议, 先讲故事主要是为了引出下文要谈论的话题。故答案为B。

29. 答案:D。细节理解题。根据文章倒数第三段内容Harsh words have bad effects可知。

30. 答案:D。推理判断题。结合文章主旨思想, 作者提倡对孩子要耐心, 要从正面去引导和强化, 故D答案不适合父母。

31. 答案:A。文章标题题。文章主要讲述父母在孩子的成长过程中要恰当使用一些鼓励性的语言来促进孩子成长, 而不是一棒子打死, 故答案为A。

32. 答案:D。细节理解题。根据文章第二段最后一句话可知。

33. 答案:B。推理判断题。根据文章内容第三段内容The reason it changed under Napoleon was because he was left handed his armies had to march on the right so he could keep his sword arm between him and any opponent.可以推知。

34. 答案:B。细节推理题。根据文章第四段内容he US became independent and decided to make traffic drive on the right in order to cast off all remaining links with its British colonial past可知。

35. 答案:A。细节推理题。根据文章最后一段内容 but this is no longer possible. It would cost billions of pounds to change everything round可知。

36-40 FDABG

41-60 DABCA DCBAD BCACD ABBCD

61. Its 62. the 63. by 64. which 65. beginning 66. inventions 67. what 68. probably 69. has 70. shaved

答案:

范文1:

Dear David,

I’m glad that you’re interested in the optional courses in our school. Students in our school are free to choose some special courses according to their interest. There are many courses for them to choose from, such as English drama, or model making. Here is more information.

If you want to improve your oral English, English drama may be the first choice. It is a good chance to practice not only oral English, but also performing skills. What about model making? You will be amazed by the science world and become interested in it.

For me, a painting course can be added, because some of the students like drawing so much. I hope these courses would be helpful and each student would enjoy a bright and colorful school life here!

Looking forward to your reply.

Yours,

Li Hua

范文2:

Dear David,

I’m glad that you’re interested in optional courses in our school. Here is some information about each course.

If you are keen on science, model making is definitely their favorite. Students can get to know more about science, which will greatly arouse their interest. Besides, you can learn more about teamwork. If you want to practice your oral English, you can take a course on English drama. When you are challenging different characters, you also learn how to perform them.

In my opinion, I suggest adding a music course. Lots of students are suffering from the stress of study. It is relaxing for them to play musical instruments. Hope everyone can enjoy the courses mentioned above.

Looking forward to your reply.

Yours,

Li Hua


猜你喜欢:

1.英语备考真题及答案

2.高考英语模拟卷附答案

3.2017年高考英语真题百度文库

4.高考英语试题及答案

5.高考英语试题库

6.历年英语高考阅读理解真题